lördag 18 juli 2015

Dreamhack summer 2015!

Den här gången gjorde vi det på riktigt! Alltså, vi besökte inte bara DH utan vi var där, vi satt där.
Vi inledde vår DH-resa på fredagen. Vi kunde kommit iväg aningen tidigare men eftersom vi inte hade koll på starttiden så tog vi det lugnt. I efterhand var det nog ändå ett klokt beslut eftersom det tydligen var köer in till Elmia.I en standardbiljett till DH så ingår bla:
Bordsplats som är 83 cm bred
En stol
Nätuppkoppling

Stolen är alltså av klappstolsmodell:
En sån här, fast svart.


Efter lite överläggningar så beslöt vi att vi inte kände hos helt bekväma i att sitta på en klappstol i ett par dygn. Så det blev helt enkelt ett stopp på IKEA - och vi införskaffade nya stolar.
En sån här - mycket skönare för rygg och rumpa!
Erfarna (kids) har ju med sig sina skrivbordsstolar direkt, men nu har vi iaf stolar till nästa DH!
Så mitt första DH äventyr började på parkeringen utanför Elmia, där jag skruvade ihop min kontorsstol.

Fakta: Det finns fyra salar. B, C, D och lobby nord - de olika salarna har lite olika karaktär.
B - hallen: Lugn, här genomförs också tävlingarna i esport.
C - hallen: Lugn och stilla, ingen musik.
D - hallen: Där allt händer, mycket folk, musik och liveuppträdanden.
Lobby nord: 20+ delen, ingen musik, inga storbildskärmar och kaffe 24h om dygnet.

Eftersom vi trots allt är över 20 så gick vi ut hårt och hade bokat platser i B-hallen, lite lugnt men ändå fånga lite DH-känsla.

När vi släpat in våra grejer, hittat våra platser, nätverksuttag och flyttat undan klappstolarna och ersatt med våra nya fina kontorsstolar inser vi hur fruktansvärt varmt det är, hur dålig luften är. Och hur  trångt det är och att det är jättemycket kids där...(Vi blir väldigt medvetna om att vi är 20+)

Efter överläggning och ekonomisk koll beslöt vi att uppgradera oss till Lobby Nord,, alltså 20+ med kaffe 24h om dygnet. Ett bra val. Nu hade vi dagsljus, mindre ljud, färre kids, bättre luft och som sagt, kaffe..24h om dygnet.

Vad gör man på DH? Man spelar datorspel, man spelar vad man vill. Man kan följa esport eller studera cosplay, lyssna på uppträdanden. (Dr Bombay spelade för övrigt - KATASTROF, vill inte ens skriva om det.) Man måste alltså inte tävla i datorspel för att sitta där. När man är trött så sover man, när man är hungrig så går man och köper mat. (Nu bodde vi på hotell, så den riktiga DH-upplevelsen kanske är något mer.. hrm.. vuxenanpassad.)

Gällande kaffe 24h om dygnet så blev jag grymt impad, av de dryga 36h som vi satt där, så var mjölken till kaffet slut EN GÅNG, kaffet var alltid på plats! Tumme upp!

Nu då?
Jo, datumen för Dreamhack winter 2015 är redan inbokade i kalendern- i 20+ hallen då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar